Почиње фестивалска сезона за „Лептирић“

Креће сезона дечјих пролећних фестивала, на којима малишани “Лептирића” већ годинама имају запажено учешће. Већ 20. марта припремно-предшколска група са васпитачима Дајаном Танић и Иваном Грујичић биће гост на Дану установе у Оџацима, са тачком “Веселе осамдесете”. Следи учешће предшколске групе на Фестивалу музичког стваралаштватва “Цврчак“, у Смедереву 22. марта. Фестивал у Смедереву је у организацији Удружења васпитача “Цврчак” и окупља децу из 26 предшколских установа. На Фестивалу у Смедереву наступиће предшколци предвођени васпитачицама Миром Тодоровић и Миром Јовић, са кореографијом којом је отпочела свечаност поводом новог објекта вртића.
Предшколци из Јабучја и њихове васпитачице Гордана Селенић и Наташа Маринковић 3. априла наступиће на Фестивалу драмског стваралаштва деце предшколског узраста у Убу, са драмским делом “Моцартов чаробни живот”. На Међународном карневалу у Раковици 13. априла учествоваће средња група костимирана у “Воћкице”, са васпитачицама Александром Милутиновић и Јасмином Спасојевић Мићић, док ће на Четвртој дечјој олимпијади у Коцељеви 19. априла лајковачки вртић представљати припремно-предшколска група која буде најуспешнија на интерном такмичењу у „Лептирићу“.
Активности се настављају и у мају, учешћем на фестивалима у Пожаревцу и „Baby Еxit” у Новом Саду. Ове године деца одлазе на Фестивал фолклора у Цетињу, који се одржава 1. јуна у Зетском краљевском дому. Предшколска установа “Лептирић” ће поново бити домаћин Фестивала дечјег стваралаштва. Фестивал има међународни карактер, шести је по реду и окупиће 13 предшколских установа региона. Припреме за учешће на свим овим манифестацијама су у пуном јеку, а све активности се реализују захваљујући огромном ентузијазму запослених у “Лептирићу”, малишана и њихових родитеља.