Подељена 52 дечја ауто – седишта

Данас је у општини Лајковац организована традиционална подела ауто-седишта родитељима беба рођених у претходних годину дана. Програмом за рад Општинског савета за безбедност саобраћаја за 2022 годину, који је донело Општинско веће,предвиђена је набавка дечјих ауто седишта за све бебе рођене у 2021/2022 години. Из општинског буџета за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима предвиђено је 600 хиљада динара. Додељена су 52 ауто седишта.

Ауто седишта је уручила чланица Општинског већа Дајана Ненадовић, а на почетку се присутнима кратко обратио председник Андрија Живковић.

– Желим вам да уживате са својом децом и да нас следеће године буде још више. Као и сваке године обезбедили смо ауто седишта, како бисмо олакашали превоз и вама и вашим бебама, а пре свега повећали њихову безбедност у саобраћају. Надамо се да ћемо следеће године обезбедити и колица, што ће бити додатно растрећење за вас, а са наше стране нови подстицај за повећање наталитета у општини Лајковац.

Први пут је одржана и кратка едукација о значају коришћења ауто седишта за малишане и о њиховој правилној употреби, о чему је у име Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије говорио саобраћајни инжењер Ђорђе Врањеш.

Чланица Градског већа Дајана Ненадовић изразила је задовољство због данашњег догађаја, надајући се да ће следеће године бити више деце и више седишта, па и дечјих колица, а све са циљем повећања наталитета у општини Лајковац.