Поново раст инфицираних короном у општини Лајковац

Према подацима лајковачког Дома здравља и Завода за јавно здравље Ваљево, у општини Лајковац јуче је регистровано шест нових случајева заражавања корона вирусом, што је знатно мање у односу на прекјучерашњих 17. Данас је објављено још пет нових, тако да је за три дана марта већ 23 оболелих од КОВИД-19. Овај податак указује на нови тренд пораста заражених у Србији и кореспондира са апелима лекара и Кризног штаба Републике Србије о врло озбиљној епидемиолошкој ситуацији.
У Колубарском округу је 78 новопозитивних, исто као и јуче, од чега највише у Ваљеву – 42. По 10 имају Уб и Осечина, Љиг 6, а Мионица 5. У Колубарском округу две нове жртве корона вируса: у Ваљеву и Убу по једна особа.
Од почетка пандемије на подручју општине Лајковац (за годину дана) оболело је 1119 особа, од којих је 835 излечено, док се 267 води као неизлечено по подацима Завода за јавно здравље. У општини Лајковац је 19 преминулих, док је Колубарском округу од последица короне умрло 296 особа.
У Општој болници Ваљево је према последњем извештају хоспитализовано 58 ковид позитивних пацијената.
У процесу масовне имунизације становништва против корона вируса, до сада је укупно вакцинисано 1479 становника лајковачке општине, а ревакцинисано је 564.