Пораз одбојкашица од Стaрe Пазове

Финалисти прошлосезонског плеј-офа и синоћ су у Лајковцу показали да су њихови мечеви увек узбудљиви и неизвесни. Овог пута Јединство је имало своје вече, тако да је Жеља забележио други пораз у првенству резултатом 1:3, по сетовима 31:29, 20:25, 20:25 и 21:25. Убедљиво најефикаснија у саставу Жеље била је Нада Митровић са 21 поеном, Гајић је освојила 12, а Лукић 11 поена, Гаћеша 9, Чанак 8 итд. Код Јединства Ђокић је остварила 15, Миросављевић и Лекић по 14, Савић 12, а Копривица 9.

У сваком сету се водила велика борба тако да је утакмица трајала око два сата. Гошће су већ на почетку правиле велику предност коју је било тешко сустићи, а притом и преломити сет. С друге стране, домаће играчице нису успевале да реализују уигране акције, тешко су поентирале. Можда је једна спорна судијска одлука при крају другог сета зауставила одбојкашице Жеље у налету и утицала на исход тог дела игре, али дефинитивно домаћим играчицама није ишло. Није помогло ни то што је Мирјана Мусулин мењала дизача, коректоре, примача… Међутим, нема разлога за бригу Лајковчана, који су и на овом мечу солидно испунили халу, јер непланирани пораз код куће не значи много у овом делу сезоне. Првенство траје дуго, за то време форма екипа ће се мењати, биће успона и падова, тако да је најважније имати дугу клупу и темпирати форму за плеј-оф.

Остали резултати четвртог кола: Клек – Уб 0:3, Црвена звезда – Београд 3:0, ТЕНТ – Партизан 3:0 и Визура – Спартак 3:1. На челу табеле са све четири победе су ТЕНТ (11 бодова) и Јединство (10), по две победе и седам бодова имају Железничар, Црвена звезда и Уб, а са два тријумфа и шест бодова су Клек и Визура. Спартак и новајлија Београд имају по једну победу и два бода, док је Партизан једини тим са сва четири пораза, али је упркос томе уписао два поена, захваљујући чињеници да је у два меча освојио по два сета (пораз од 3:2 вреди један бод).

У следећем колу, које ће се играти 1. новембра, Жеља игра у Београду против истоименог домаћина, новајлије у Суперлиги. У осталим мечевима састају се Уб-Визура, Спартак-ТЕНТ, Јединство-Клек и Партизан-Црвена звезда.