Председник општине посетио прваке

Због епидемиолошке ситуације, уместо традиционалног свечаног пријема за ђаке прваке са подручја лајковачке општине, председник општине Андрија Живковић посетио је ОШ “Миле Дубљевић” и најмлађе ученике у њиховим учионицама.
Председник је првацима пожелео добродошлицу у школске клупе и срећно и успешно школовање и том приликом им је уручио пригодне поклоне: лектиру, свеске и школски прибор.
Живковић се у сваком одељењу, по групама кратко обратио ђацима првацима у опуштеној и пријатној атмосфери. Разговарао је с њима о позоришној представи на Градском тргу и ономе што их очекује на почетку школовања.
Овогодишња генерација првака ће свој полазак у школу памтити и по специфичностима везаним за пандемију, маскама, физичкој дистанци, скраћеним часовима, раду по групама…
Ове школске године у општини Лајковац уписано је 126 ђака првака. Основну школу „Миле Дубљевић“ у Лајковцу са 10 издвојених одељења похађа 99 ученика првог разреда, а школу „Димитрије Туцовић“ у Јабучју 27 првака. Матична школа у Лајковцу има 68 првака, односно три одељења, а у издвојеним одељењима 31 ученик. Сви прваци са подручја лајковачке општине добили су поклон пакете, а њихова расподела је прииагођена околностима.