Председник Живковић присуствовао устоличењу епископа ваљевског Исихија

На великом литургијском скупу у Храму васкрсења Христовог у Ваљеву патријарх српски Господин Порфирије свечано је увео у трон Епархије ваљевске будућег епископа Г. Исихија. Уз бројне епископе СПЦ и свештенство, угледне званичнике и верни народ устоличењу новог ваљевског епископа присуствовао је и председник општине Лајковац Андрија Живковић.
Свету архијерејску литургију је служио владика Исихије, уз саслуживање митрополита скопског Г. Јована и великог броја епископа СПЦ. Свечаности богослужења допринели су и Хор свештеника и теолога,под управом протонамесника Бранка Чолића, Црквени хор „Хаџи Рувим“ и Камерни хор „Емануил“ са диригентима Вањом Урошевић и Милицом Степановић – Бабамилкић, као и Хор ковиљских монаха, чији је сабрат донедавно био Владика Исихије.
Међу бројним уваженим гостима на свечаности били су шеф српске дипломатије Никола Селаковић, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, представници локалних самоуправа Колубарског округа, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова и јавних установа.
Беседио је патријарх српски Порфирије, између осталог рекавши:
– Честити и побожни народе овог краја, добијате, сигуран сам, достојног наследника владике Милутина, великих старих епископа ове епархије, али и човека који је израстао у истом духу којим ви живите. То је дух Светога Саве, Светог владике Николаја и Оца Јустина. Кажем „дух“, а то значи начин живота – однос према Богу и ближњем, јер то двоје не може да буде раздвојено – поручио је Патријарх Порфирије, благосиљајући Владику Исихија и његове епархиоте – народ који је, према његовим речима, „украс Цркве Христове“.
По благослову патријарха Порфирија одлуку Светог архијерејског сабора о избору владике Исихија за епископа ваљевског прочитао је епископ зворничко–тузлански Г. Фотије.