Председник Живковић за регионалну ТВ Вујић

Иако је у претходном периоду од вируса КОВИД-19 заражено 13 Лајковчана, а 54 се налази у самоизолацији, од суботе нема нових случајева што охрабрује – рекао је 20. априла у изјави за регионалну ТВ Вујић Ваљево председник општине Андрија Живковић. Предузете су све неопходне мере, а тестови оних грађана који су били у контакту са оболелима су негативни.
-Сви оболели су у добром физичком стању, имају добру клиничку слику. На жалост, прва особа која је заражена пре неких 15 дана преминула је, имала је придружене болести. Јако је битно истаћи да је већина заражених ишла на дијализу у Ваљево, у ваљевску болницу, што је уочљиво. Неколико је их је већ отпуштено са болничког лечења и налазе се у кућном карантину, а немамо нових заражених суграђана са тежом клиничком сликом. Предузећемо све неопходне мере како бисмо заштитили остале грађане, колико је то могуће.
Дом здравља Лајковац ради пуним капацитетом, изјавио је председник Живковић и додао да проблеми ипак нису заобишли ни ову здравствену установу:
-На жалост, у последњој групи људи која је тестирана откривено је да је заражена једна лекарка која је радила у КОВИД амбуланти, већ је на болничком лечењу и све особе које су биле с њом у контакту налазе се у кућној изолацији. За сада немају симптоме и осећају се добро, пратимо њихово стање. Дом здравља Лајковац је од почетка епидемије једно крило зграде одвојио за КОВИД амбуланту тако да сви људи који осећају симптоме респираторних инфекција долазе ту.
Живковић је додао и да су Лајковчани претходних дана поштовали мере забране кретања, а да је већина прекршилаца у ранијем периоду долазила из других места. Истиче да су најсавеснији старији од 65 година, на чему им се лично и у име Штаба за ванредне ситуације захваљује. Општински КОЛ центар, који ради од почетка ванредног стања, односно од 16. марта, одговара на све позиве и организује набавку намирница и лекова за најстарије суграђане.