Представа за децу „Тајна бакиног таванчета“

Представа за децу „Тајна бакиног таванчета“ игра се у великој сали Културног центра Лајковац 15. марта у 10 часова. Представу изводи професионално позориште за децу „Театар Талија“ из Београда. Комад је написао и режирао Дарко Јоксимовић, а осим њега играју: Љиљана Јоксимовић, Предраг Карапанџић (Јована Беловић) и Дарко Јоксимовић.

Троје најбољих другара (Бора-фора, Даца-фаца, Нешко-смешко) на бакином таванчету откривају чаробни сандук са бакиним стривеним стварима. У њему проналазе и чаробни штапић, којим успевају да покрену магију и “оживе” старе предмете, слике и инструменте, као и познате дечје јунаке који су се затекли у чаробном сандуку.

Временом штапић измиче њиховој контроли, што ствара низ комичних ситуација. Осим бројних сонгова и изузетно духовитог текста, представа сјајно комуницира са децом и на питак начин им шаље бројне поруке о лепом понашању, дружењу, као и о важности хигијене и толеранције. Из старог сандуке тако излазе и “старе вредности” које су већ помало заборављене.