Представљање романа „Српско срце Јоханово“

Градска библиотека Лајковац у четвртак 13 фебруара од 18 часова у Градској кући у Лајковцу организује представљање књиге „Српско срце Јоханово“ аутора Веселина П. Џелетовића. Роман је потресно сведочанство о страдању Срба у “Жутој кући” (Бурељ, Албанија), написан по истинитом догађају. Писац је Јохана упознао 2004. године на српском гробљу једног косовског села и тако сазнао невероватну причу.

Аутор, Веселин П. Џелетовић, председник удружења писаца „Поета“, свој роман написао је 2010. године. До данас књига је доживела 13 издања, преводе на руски, француски, немачки, енглески, грчки, италијански, јерменски и македонски, као и бројне награде попут специјалног признања Академије „Иво Андрић“.

Џелетовић је овим романом загребао по болној теми трговине органима, која је део трагичне судбине Срба током борбе за опстанак на Косову. Дотакао се озлоглашене „Жуте куће“ и исказао истину која заслужује пажњу. Можда највећа вредност романа и јесте истина коју нам доноси, али поетски преобликована, без страшних и мучних призора страдања.