Пријем нове генерације у Средњој школи “17. септембар”

Јуче је, у сусрет новој школској години, за 120 ученика првог разреда лајковачке средње школе организован пријем. Била је то прилика да се нови средњошколци обиласком комплетно реконструисане и модерно опремљене школске зграде упознају са амбијентом своје школе.
Прошле школске године, због пандемије, а и радова на реконструкцији школе, која је извршена по први пут након четири деценије од њеног оснивања, настава се махом одвијала онлајн, тако да лајковачки средњошколци нову школску годину сада коначно отпочињу у школским клупама у реконструисаној школи.И ученици и професори се радују повратку у школске клупе, а дректорка школе Косана Грчић је поводом пријема нових средњошколаца и почетка нове школске године изјавила:
“Образовно-васпитни рад у Средњој школи “17 септембар” одвијаће се кроз непосредни рад, дакле први модел и оно што нас све заједно посебно радује организује се у простору реконструисане школе. Техничари мехатрионике, бравари-заваривачи, економски техничари и електротехничари рачунара провели су пре подне упознавајући своју школу. Настава ће трајати 45 минута, са почетком од 7:30 часова и друга смена са почетком 13:30 часова. Заштита и здравље ученика и запослених је на првом месту, тако да ће се у школи у потпуности придржавати актуелних препорука и мера надлежних институција и органа, као и да ће се спроводити мере, стратегије ублажавања ризика.
Локална самоуправа својим учешћем, како у финансирању превоза ученика, тако и стварањем бољих услова рада, допринела је сјајним утисцима нових ученика приликом обиласка средњошколског образовног центра.