Прикупљено 46 јединица крви у Лајковцу и Јабучју

У другој акцији добровољног давања крви у оквиру овогодишње Летње кампање у суботу је прикупљено 46 јединица крви у Лајковцу и Јабучју. У у Лајковцу је крв дало 34 суграђана, док је у Јабучју било 12 давалаца који су испуњавали услове. Организатори су били Црвени крст Лајковац и Институт за трансфузију крви Београд.
Миле Масковић из Института за трансфузију крви Београд похвалио је и овога пута континуирану хуманост Лајковчана и истакао да је Лајковац у овој области међу водећим локалним самоуправама у Србији:
-Лајковчани су увек хумани и заиста имамо лепу сарадњу са Црвеним крстом Лајковац, који сваку акцију организује баш на нивоу. Сваке године, и у зимској и у летњој кампањи, општина Лајковац прима признање у виду златне или сребрне плакете и углавном је у четири топ градова, који заслужују признање. Летњи период је увек критичан, када су резерве крви у питању. Упућујем апел свим грађанима да дођу и дају крв, то ће свакако некоме спасити живот. Сада јесу бројне операције отказане или одложене, јер су многе болнице претворене у КОВИД систем, али постоје свакако и болнице у којима се врше операције и потребне су им резерве крви.
С обзиром да је претходна дупло успешнија акција реализована у Лајковцу пре само двадесетак дана, реализатори акције кажу да су задовољни резултатом данашње акције и да су Лајковчани поново били на висини задатка и да је данашњи резултат био у домену очекиваног за летњи период и чињеницу да је акција релативно скоро организована. Сви учесники акције, добили су и овога пута поклоне, као мали знак пажње за учињени хумани гест. А било их је од двадесетогодишњака до 55-годишњака, вишеструких давалаца крви.