Проглашена ванредна ситуација за делове општине Лајковац

На основу Закона о ванредним ситуацијама и предлога Штаба за ванредне ситуације општине Лајковац, председник Андрија Живковић донео је данас у подне Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за делове територије општине Лајковац, услед елементарне непогоде интензивне пљусковите кише. Одлука о ванредном стању односи се на месне заједнице: Лајковац, Маркова Црква, Ратковац, Непричава, Пепељевац, Словац и Рубрибреза.

Одлука о проглашењу ванредне ситуације за делове територије општине Лајковац обухвата седам месних заједница и донета је у сарарадњи са ЈП „Србијаводе“, ради лакше тренутне координације и касније евентуалне санације штета. Добра вест је да је водостај реке Колубаре у Ваљеву опао за 70 центиметара.

Све надлежне екипе су на терену и ситуација је под пуном контролом, тако да грађани лајковачке општине могу да буду мирни, јер нема опасности од већих последица услед великих количина падавина и даљег изливања река.

Подсећамо да су уведена и дежурства у општини Лајковац, а сви грађани са подручја лајковачке општине, у случају било какве потребе и проблема везаних за последице падавина, могу се јавити локалном координатору Сектора за ванредне ситуације Бранку Ивановићу на број 063/1062 – 960.