Промоција Лајковца на Сајму туризма у Београду

На 43. Међународном сајму туризма у Београду, који се ове године под слоганом „Између планина и мора“ одржава у периоду од 24. -27. марта, као и ранијих година туристичку понуду нашег краја представиће Туристичка организација општине Лајковац.

Тим поводом в.д. директора Мира Табић каже:

– Туристичка организација општине Лајковац традиционално учествује на Сајму туризма у Београду, где ће туристичку понуду нашег краја представити на најбољи могући начин, наш штанд ће бити у хали 4. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са природним и културно – историјским вредностима наше општине и околине, почев од Јолића воденице која једина у Србији и даље меље са десет каменова, реке Колубаре, традиције која се негује годинама уназад, археолошко налазиште Анине из IV века које је под заштитом државе, средњевековне цркве Св. Ђорђе у Ћелијама у којој су похрањени страдали учесници Колубарске битке… Манастир у Боговађи из XV века свакако заузима посебно место. Сматра се да је име добио по Боговој води, лековитом извору за лечење разних болести, а посебно очију. Представља најзначајнији историјски објекат на територији општине Лајковац. Заштићен је од 1949. године, а регистрован као споменик културе од великог значаја 1982. године. Представићемо и многе друге знаменитости нашег краја.  Представићемо воденице, верски туризам, археолошка налазишта и друге културне занимљивости.

Мира Табић каже да ће посебан акценат овог пута бити на потенцијалу спортско– рекреативног туризма, који је отворен изградњом затвореног базена у у Лајковцу површине 2000 метара квадратних, значајном инвестицијом општине Лајковац. Најрепрезентативнији је у округу и један од најбољих у Србији, чиме је општина Лајковац употпунила туристичку понуду места и својим посетиоцима испунила све услове приликом боравка у нашој општини. Посетиоцима је на располагању олимпијски базен и за  најмлађе посетиоце дечији базен.  Први пут ће општина Лајковац имати ту прилику да представи све могућности коришћења базена у Лајковцу.

Просперитет развоја туризма општине Лајковац огледа се и у перспективи развоја транзитног туризма, изградњом Коридора 11, односно аутопута Милош Велики, омогућена је доступност Лајковца и повезаност Лајковца са великим градовима.

Током трајања сајма, сваки дан ће пратити осмишљен програм, у циљу промоције туристичке понуде општине Лајковац, кроз пропагандни материјал и културно – уметнички програм. Представићемо овога пута и један нови производ наше суграђанке Славице Радованчевић: медењаке без адитива, без конзерванса, од природног меда.

Ту су и воденичари, пчелари, радионице здраве хране, музички програм и глумац Александар Томић у улози железничара, који ће својим наступом и припремљеним текстовима које ће казивати на штанду дочарати дух и традицију Лајковца.

Овогодишња манифестација биће усмерена ка опоравку и обнови туристичког амбијента, као и промоцији трендова и иновација које ће обликовати будућност туристичке индустрије. Са сајмом ће кренути талас нове енергије, а кроз успостављање контаката и умрежавање учесника, трасираће се правац остваривања бољих пословних резултата.

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Турска.