Радови на капели и старој цркви у Јабучју

Уз све друге радове у нашој општини, приводе се коначно крају и радови на капели у Јабучју. Објекат који је стајао недовршен скоро деценију, начео је и зуб времена. За завршетак капеле локална самоуправа је издвојила у 2019. милион динара. Паралелно се изводе се радови и на реконструкцији старе цркве у Јабучју, за које је издвојено четири милиона динара. Стара црква у Јабучју један је од најстаријих објеката у општини Лајковац, подигнута је 1844. године и одише невероватном лепотом и једноставношћу. Због оштећења била је неопходна њена реконструкција.

Завршну фазу радова на капели у Јабучју обишао је председник општине Лајковац Андрија Живковић са сарадницима и том приликом нагласио да је ово један од заосталих објеката из ранијих времена, чија градња је отпочела пре десетак година. Рекао је да локална самоуправа настоји да заврши све раније започете пројекте, као што је то био случај са школом у Јабучју или са амфитеатром школе у Лајковцу, на коме се управо интензивно ради. Председник Живковић је рекао да ће коначни завршетак капеле и њено стављање у функцију мештанима много значити. Рекао је и да ће гробље и капела у Јабучју бити дати на управљање лајковачком комуналном предузећу „Градска чистоћа“.

Реконструкција старе цркве Светог архангела Михаила биће завршена до краја године, рекао је председник Живковић. Он је подсетио да је општина Лајковац издвојила пет милиона динара укупно: милион динара за завршетак капеле и четири милиона динара за реконструкцију старе цркве у Јабучју. Такође је изразио наду да ће мештани бити задовољни динамиком одвијања актуелних радова и урађеним.