Рапсодија одбојкашица Железничара у Убу

Железничар је вечерас у Убу показао изванредну игру, био бољи у свим сегментима игре и за мало више од сат времена савладао домаћина са 3:0, по сетовима 25:20, 25:18 и 25:15.
Било је ово вече екипе из Лајковца у сваком погледу. Фантастичне у блоку, одличне на сервису, пријему и смечу, тако да је после добијеног првог сета било јасно да ће тешко дозволити Убљанкама да се врате у меч. Тако је и било: док су се у првом изједначеном сету одлепиле пред крај, у наредном су солидну разлику направиле средином сета и одржале је до финиша, да би у трећем од старта направиле разлику и само је повећавале до краја сета.Најефикаснија у оркестру Бранка Ковачевића је била Александра Узелац са 17 поена (5 успешних блокада), Батинић је освојила 11, Миросављевић и Милојевић по 9, Кутлешић 7, Антонијевић 3 и Перовић 1. У саставу Уба Кецман и Медић уписале су по 10 поена, а Ранковић и Глигорић по 7.
Остали резултати осмог кола Суперлиге Србије: Спартак-Партизан 3:1, Јединство-Инђија 3:1, Срем-ТЕНТ 2:3 и Клек – Црвена звезда 0:3.
Јединство и Црвена звезда су на врху табеле, и даље са максималним учинком у досадашњем току првенства. Железничар се издвојио на трећем месту и повећао разлику у односу на Уб – има победу више и пет бодова предности. Уб је четврти, ТЕНТ пети, Инђија шеста итд.
У деветом колу, уједно последњем колу првог круга првенства, Железничар дочекује Спартак, а обележиће га дерби између Црвене звезде и Јединства, после којег ће се видети који тим ће остати непоражен у првенству, као и други дерби кола између ТЕНТ-а и Уба.