Реконструкција средње школе у Лајковцу одлично напредује

Радовина Средњој школи „17.септембар“ у Лајковцу у завршној су фази партерног уређења, као и уређења око школског објекта. У оквиру школе завршено је скоро 90 одсто посла, једино је преостала реконструкција фискултурне сале која треба да почне у наредном периоду. Након обиласка радова председник општине Андрија Живковић изјавио је да општинско руководство очекује да школа буде у потпуности завршена након зиме, можда већ у марту месецу.

-Како нам временске прилике иду на руку, уређење партера се одвија несметано. Вредно је пажње и то треба нагласити: овом реконструкцијом школа ће добити преко 2000 м2 нових зелених површина и простора са бехатон плочама. Добиће и два нова игралишта која до сада нису постојала: за одбојку и кошарку. Биће сређено и постојеће игралиште са друге стране школе, које је до сада служило за мали фудбал,тако да ће наша средња школа имати три нова отворена спортска игралишта. Ново уређење, део под бехатон плочама и под новим зеленим површинама, пратећи мобилијар, као и ограда коју до сада школа није имала,све то ће чинити за окружен у целину. По изгледу биће то једна од најмодернијих школа у овом делу Србије, а имаће и све елементе да задовољи потребе наставе у XXI веку. Биће на понос не само ученицима који ће овде похађати наставу,већ и свим грађанима наше општине.

Општина Лајковац ће буџетом за наредну годину определити новац за унутрашње опремање школе, за учионице и кабинете.
-Осим реконструкције биће замењен комплетан инвентар у школи. Поносан сам што и ја и мој заменик долазимо из сфере просвете, поготово што је Општина Лајковац препознала потребу за улагање у образовање. Имамо велику помоћ Владе Републике Србије и Канцеларије за јавна улагања која и финансира реконструкцију објекта са 240 милиона динара. Веома сам задовољан нашом сарадњом јер смо само у претходном периоду добили преко 300 милиона за разне пројекте,управо преко Канцеларије за јавна улагања. Настављамо истим темпом и наредне године. Трудићемо се да обезбедимо још боље услове рада ђацима и запосленима у свим школским и образовним институцијама на нашој територији. Председник Живковић је најавио да је у плану изградња фискултурне сале у Јабучју, у склопу ОШ „Димитрије Туцовић“, опет уз помоћ Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије.