Реконструкција улице краља Милутина

У општини Лајковац су започети инфраструктурни радови за које је у првом делу године одвојено 15 милиона динара, али су одложени због ванредног стања. Односе се на реконструкцију и асфалтирање три улице, међу којима је и Краља Милутина у Селу Лајковцу, где су радови почели ових дана. Обилазећи градилиште председник општине Андрија Живковић је изјавио:

-Улица Kраља Милутина била је у катастрофалном стању, а неке бивше власти нису имале слуха за то. Зато се ми трудимо да сваке године сви делови наше општине буду равномерно заступљени инфраструктурним радовима. После улице Бранка Радичевића, у наредних 10-15 дана биће асфалтирана Краља Милутина дужине 650 метара, уз замену банкина, како би улица била функционална за све оне који гравитирају ка овом делу општине. Извођач радова је ПЗП „Ваљево“, док је вредност радова пет милиона динара. У плану је да у наредне четири године завршимо улице паралелне са овом, пре свега улицу Војводе Миленка.

Мештанин Драган Шалипур је врло захвалан локалној самоуправи за претходну изградњу улице Бранка Радичевића, за актуелну реконструкцију улице Краља Милутина, као и најаву асфалтирања улице Војводе Миленка.

-Овај део града ће бити прелеп за живот свих мештана, људи који живе овде су презадовољни. Ми га иначе зовемо Дедиње! Имамо доста домаћинстава, неки људи раде у Колубари, док се други баве пољопривредом. Углавном, јако лепо се живи јер нам је урађена канализација и тротоари па је погодно и за људе који хоће да праве викендице. Имамо дечја игралишта, у улици је увек живо, имамо око двадесеторо деце…Једном речју, овде је сада феноменално живети!

Председник Андрија Живковић истиче да ће се општинско руководство и даље трудити да све месне заједнице буду заступљене равномерно, да све што је некада било незамисливо буде спроведено у дело.

-Надам се да ћемо и убудуће имати значајну подршку Републике и Путева Србије, како бисмо остварили исти или бољи резултат. Мало каснимо са ребалансом буџета, чекамо седницу Скупштине општине која ће бити 20. августа и надам се да ћемо реализовати све што смо планирали. Крајем августа биће формирано и ново општинско руководство. Очекујем исту динамику радова као и до сада, али прави темпо се очекује почетком наредне године. У другој половини године нас очекује отварање затвореног базена у самом Лајковцу, где су у току радови на изградњи котларнице. Надам се да ће и то бити завршено до 17.септембра, па да базен пустимо у рад за Дан општине.

Живковић најављује интензивирање радова на путној инфраструктури, даље решавање водоснабдевања, као и изградњу обилазнице за целу општину уз помоћ Републике, јер без помоћи државе и њених институција то се реално не може урадити.