Решено питање трафостанице и далековода у Доњем Лајковцу

Коначно је решено питање изградње трафостанице 10/0,4 кв у засеоку Лукићи у Доњем Лајковцу и прикључног далековода у дужини од два километра. Вредност ове значајне инвестиције је седам милиона динара, а финансира је Електропривреда Србије.Радови су започети током ове недеље, већ су у току завршни грађевински радови, док ће комплетни електромонтажни радови бити изведени до краја јуна.

Реализација овог пројекта започета још пре 18 година, али је стао због нерешених имовинско–правних односа. На траси која је водила кроз бројне приватне парцеле, укључујући и шумско земљиште, појавило се више проблема. Након што су сви спорни моменти у овом случају решени, тек након 18 година стекли су се за изградњу.

Изградња трафостанице и далековода од изузетног је значаја за мештане овог дела Доњег Лајковца, поготово пољопривредним домаћинствима. У том делу Доњег Лајковца постоји и млекара, а функционисање савременог пољопривредног газдинства уз стабилније снабдевање електричном енергијом биће олакшано. Боље снабдевање струјом имаће сада преко 80 домаћинстава у Доњем Лајковцу и Боговађи.

Проблем трафостанице и прикључног далековода у засеоку Лукићи у Доњем Лајковцу коначно је решен захваљујући одличној сарадњи Месне заједнице Доњи Лајковац, Општине Лајковац и Електродистрибуције Лазаревац.

Почетку радова на овом значајном пројекту, који ће у великој мери побољшати електроснабдевање у овом делу лајковачке општине, присуствовали су председник општине Андрија Живковић и заменик председника општине Ненад Џајевић.