РТВ Пруга

Радио Пруга
фрекфенција 96,9 МХз ФМ стерео
Војводе Мишића 2
Централа: 014/3433-086
Директор: 72-675
Студио: 72-707
Факс: 72-708

Директор: Гордана Пауновић-Живановић, дипломирани политиколог

ЈП РТВ „Пруга“ је рад почело у јесен 1999. године, а од новембра 2001. године оснивач је Општина Лајковац. Радио има савремену опрему за производњу и емитовање програма, са предајником снаге 300 вати. У техничком смислу предузеће потпуно функционише у складу са Законом о радиодифузији. Радио Пруга има локалну покривеност, тако да је њена чујност на подручју Лајковца и Лазаревца.

Основна програмска концепција „Пруге“ јесте да у информативном делу буде локални сервис грађанима Лајковца и да суграђанима на адекватан начин представи збивања у Лајковцу и суседним општинама. Концепција се реализује кроз локалне дневнике, вести, сервисне информације, контакт-емисије у којима гостују функционери Општине, јутарњи програм…

Радио „Пруга“ има и едукативне и забавне садржаје за све популационе групе. Емитује народну, поп и рок-музику, као и музичке жеље слушалаца. Отворен је за комерцијалне садржаје, рекламне спотове, обавештења и огласе.

Мобилна техничка екипа Радио „Пруге“ пружа услуге озвучења, директних преноса манифестација и догађаја мањег и средњег обима.