„Руски конзул“ се у среду приказује у Лајковцу

Домаћи филм “Руски конзул” у режији Мирослава Лекића, према истоименом роману Вука Драшковића, на репертоару је лајковачког биоскопа у среду 17. априла од  20 часова.

Управо овим филмским остварењем свечано је затворен 52. ФЕСТ на великој сцени МТС дворане у Београду, након чега је почело приказивање филма у биоскопима широм Србије.

Насловну улогу тумачи недавно преминули глумац Жарко Лаушевић, што је уједно био и његов последњи филм у богатој каријери. Ту је и Небојша Дугалић, уз сјајну екипу других глумаца.

Цена карте је 400 динара. Продаја улазница почиње два сата пре пројекције.

САДРЖАЈ ФИЛМА: Дешавања која су дефинисала будући суживот Срба и Албанаца на Косову. Главни јунак филма, српски доктор Илија Југовић по казни добија премештај болницу у Призрену. Ту упознаје професора историје Љуба Божовића – РУСКОГ КОНЗУЛА, наизглед психијатријског пацијента који тврди да ће ускоро “ Русија опет постати Русија, а Косово ће опет бити српско”. Против Божовића се окрећу локални албански моћници, сепаратисти. Они покушавају да иселе Божовића, али у његову заштиту стаје доктор Југовић.