Сања Јеленић из Непричаве ђак генерације Техничке школе Ваљево

Ђак генерације Техничке школе у Ваљеву је Сања Јеленић из Непричаве, уједно је и носилац дипломе „Вук Караџић“.

За Сању Јеленић из Непричаве шира јавност чула је у априлу када је у Нишу освојила дупло злато на 27. Републичком такмичењу саобраћајних школа. За 20 година, колико саобраћајни смер постоји у ваљевској Техничкој школи, био је то први тако велики успех ђака овог смера у стручним областима.

Сања је ниже разреде основне школе завршила у родној Непричави, после чега је прешла у централну школу у Лајковцу, тако да је основе свог знања и радне навике стекла управо у ОШ „Миле Дубљевић“. И тада је, кажу, била бриљантна у сваком смислу. Тако је наставила и у средњој школи у Ваљеву.

Матуранткиња саобраћајног смера ваљевске Техничке школе има неизмерну љубав према саобраћају и сви њени планови за даље образовање везани су за саобраћајну струку. Љубав према саобраћајној струци је покретач њеног успеха, изјавила је Сања за портал Лајковац на длану:

“Када нешто волиш ништа није тешко! Саобраћај је струка у којој одмалена видим себе и заиста уживам изучавајући је сваким даном све више. Управо из тог разлога моја једина жеља за наставак школовања и јесте Саобраћајни факултет. Дала сам све од себе да током школовања максимално предано извршавам све обавезе, увек се радо пријављивала за додатни рад и проширила своје знање максимално на тај начин. Велика је част бити ђак генерације Техничке школе у Ваљеву. Велики је број ученика и различитих смерова. Поносна сам на овај успех. Ово и победа на Републичком такмичењу саобраћајних школа је дефинитивно круна на моју средњу школу и доказ колико је моја љубав према саобраћају праћена преданим радом, јер није довољно само волети нешто да би у томе био успешан. Сви моји пријатељи и породица увек су имали разумевања за моје обавезе, па све то и није деловало као неко велико одрицање. Када имаш подршку све иде лакше!”

Уверени смо да ћемо о Сањиним успесима тек писати, са надом да ће се као стручњак вратити у свој завичај.