Саопштење ЈП “Градска чистоћа”

Прве мере „Градске чистоће“ за подршку установама и угроженим грађанима

Након проглашења ванредног стања у Србији због опасности од ширења вируса ЦОВИД-19, које је јавности синоћ саопштио председник Александар Вучић, Јавно предузеће за комуналне послове „Градска чистоћа“ одлучило је на јутарњем колегијуму који је одржан 16.марта у 07часова да предузме неколико мера у складу са актуелном ситуацијом:

  1. Сваког дана од 9.00до 9.30 и од 13.00 до 13.30 сати на три различите локације као што су Дом здравља, Општина Лајковац , Ново гробље биће проверавано да ли има довољно воде и задовољавајући притисак. Информације о стању воде са ове три локације биће објављиване сваког дана у 15 часова на сајту Градске чистоће www.komunalnolajkovac.rs и на порталу Лајковац на длану www.lajkovacnadlanu.rs како би јавност и грађани општине Лајковац били тачно обавештени о испорући воде.
  2. Поред редовног телефонског броја 014 3431-194, комунално предузеће ће увести још једну директну линију за грађане 014 3431 – 012. Осим добијања свих неопходних информација, старији суграђани ће позивом на ове бројеве моћи да плате своје рачуне у кућним условима, тако што ће инкасанти Градске чистоће доћи код њих, наплатити рачун и дати потписану признаницу о уплаћеном износу.За ове сврхе на располагању ће бити два путничка аутомобила Градске чистоће.Такође дајемо препоруку да сви грађани који су у могућности користе електронски начин плаћања рачуна, све информације могу добити на поменуте бројеве телефона или на електронску адресу jpcistoca@mts.rs
  3. Јавно комунално предузеће потрудиће се да олакша живот најстаријим суграђанима током ванредног стања. Старији од 65 година, којима је препоручено да се не крећу по јавним местима могу се јавити на бројеве телефона 014 3431-194 и 3433 – 012, и затражити помоћ за остваривање својих основних животних потреба. На овоме ће бити ангажована четири инкасанта, које грађани Лајковца добро познају и с којима су у редовној комуникацији.
  4. Приликом реализације погребних услуга, предузеће ће дати препоруку да се сахране, помени и парастоси обављају у кругу најуже породице, како би се смањила могућност за преношење вируса.
  5. Све редовне активности које се тичу комуналне хигијене и осталих комуналних активности биће интезивиране и одвијаће се неометано.
    Комунално предузеће спровођењем ових мера жели да покаже одговорност и солидарност и да помогне најстаријим суграђанима и локалној заједници у превазилажењу кризе у којој смо се нашли уз максимално поштовање свих препорука надлежних органа и Владе републике Србије.