Саопштење Штаба за 18.03.2020.

Штаб за ванредне ситуације општине Лајковац је данас на трећој одржаној седници наложио нове мере с циљем спречавања ширења корона вируса:

  1. Забрањује се кретање у насељеном месту Лајковац лицима старијимa од 65 година, док се кретање лицима у сеоским подручјима на територији општине Лајковац ограничава за старосну групу од 70 година. После 20 часова забрана кретања се ограничава свим лицима до 05 часова ујутру, осим надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу.
  2. Сва лица која су дошла на територију општине Лајковац из заражених подручја, а која немају донето решење о изолацији од стране граничне полиције или санитарне инспекције, у обавези су да се јаве Полицијској станици у Лајковцу на број телефона 014/3431-813.
  3. Обавештавамо пензионере са територије општине Лајковац, који остварују новчну помоћ у узносу од 4.000 динара из буџета општине Лајковац, да ће исплата бити извршена аутоматски – без подношења захтева, а у складу са захтевима поднетим за претходни квартал.
  4. Обуставља се подношење захтева за Конкурс за доделу дечијих аутоседишта. Нови рокови за подношење захтева биће утврђени након укидања ванредног стања.
  5. Обавештавају се пољопривредни произвођачи са територије општине Лајковац да ће Јавни позив за подношење пријава за доделу средстава за суфинансирање камата за пољопривредне кредите, као и суфинансирање у инвестицијама у физичка средства пољопривредних газдинстава бити објављен након укидања ванредног стања.
  6. За све потребне информације и потребе локалног становништва у вези са новонасталом ситуацијом, а у вези са корона вирусом, суграђани могу добити позивом на број 014/3431-120, који је доступан 24 часа.

КОМАНДАНТ ШТАБА
Андрија Живковић