Седница Штаба за ванредне ситуације због падавина

Вечерас је у згради општине заседао Штаб за ванредне ситуације општине Лајковац, а очекује се и долазак Саше Ранчића, начелника управе Сектора за ватрогасно-спасилачке јединице. У општини Лајковац све надлежне службе су у приправности и на терену: од комуналног предузећа, преко полиције, до ватрогасне службе и свих расположивих ресурса за овакве ситуације. Прати се ситуација на рекама, али је речено да се већи проблеми не очекују.

Превентивно су уведена и дежурства у општини Лајковац, а сви грађани са подручја лајковачке општине, у случају било какве потребе и проблема везаних за последице падавина могу се јавити локалном координатору сектора за ванредне ситуације Бранку Ивановићу на број 063/ 1062 – 960.

Према најави Републичког хидрометеоролошког завода колубарски крај у току ноћи очекују обилније падавине, а надлежни из ЈП „Србијаводе“ и шеф подручног сектора Ђорђе Малешевић кажу да падавине неће утицати на значајнији пораст водостаја Колубаре, Љига и осталих река ваљевског краја, тако да неће бити већих проблема на подручју Лајковца.