Школа у пројекту „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“

За учешће у пројекту „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“ изабрано је 30 школа из 28 локалних самоуправа, а међу њима је и лајковачка ОШ “Миле Дубљевић”.
Пројекат реализују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и UNICEF уз финансијску подршку Европске уније. Партнери у реализацији су Завод за унапређење образовања и васпитања, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Центар за образовне политике и Педагошко друштво Србије. Реализација пројекта ће трајати до априла 2023. године.
Тим поводом директорка школе Биљана Жујовић каже:
-Пројектом ће за школу бити набављено 63 таблета, 2 до 4 лаптоп рачунара, плус 1 за педагошког асистента, са инсталираним софтвером за наставу и додатном опремом у виду слушалица, тастатура и све неопходне пратеће опреме. Поред тога, школа ће добити грант од 5000 евра за реализацију пројектних активности. Биће успостављена библиотека дигиталних технологија, доступна свим ученицима и наставницима. Поред библиотеке, биће успостављен и клуб за учење који би представљао инициран облик пружања подршке у учењу, првенствено ученицима којима је подршка потребна из било ког разлога, а затим и другим ученицима повремено и континуирано. У клуб ће такође моћи да се укључе и ученици који желе да пруже подршку другим ученицима. Чека нас велики посао како бисмо успешно реализовали пројекат и испунили очекивања и поверење које нам је указано када смо изабрани и позвани да учествујемо у овом пројекту.”
Што бољи приступ образовању циљ је пројекта „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“, као и да се оснаже капацитети и наставника и педагошких асистената да би могли да пружају додатну подршку најугроженијој деци у контексту пандемије Ковид-19.