Школска слава

Школска слава Свети Сава свечано је прослављена у ОШ «Миле Дубљевић»  и Средњој школи «17. септембар» у Лајковцу и ОШ «Димитрије Туцовић» у Јабучју. Осим ломљења колача и културно-уметничког програма у извођењу ученика, у централној основној школи организован је и ликовни конкурс и Светосавски шаховски турнир. 
Школска слава Свети Сава свечано је прослављена у ОШ «Миле Дубљевић» и Средњој школи «17. септембар» у Лајковцу и ОШ «Димитрије Туцовић» у Јабучју. Осим ломљења колача и културно-уметничког програма у извођењу ученика, у централној основној школи организован је и ликовни конкурс и Светосавски шаховски турнир.

Невенка Јефтић, директор ОШ «Миле Дубљевић», обраћајући се ученицима, колективу и гостима из јавног живота Лајковца, између осталог је рекла:

– Радосни смо и поносни на данашњи дан јер српски народ у својој историји нема значајнију личност од Светог Саве… Он је стварао аутентичну и отворену српску културу, спремну да од других прими све оно што је достојно да буде примљено, али истовремено способну да одбаци све што скрнави људско достојанство. Циљ му је био да његова земља буде земља слободних, разноликих и различитих људи који ће међусобно да сарађују. Стварао је државу за потребе људи, а не људе за интересе државе. Због свега тога су многа покољења била на путу Светога Саве. Њиме су се преображавала и надахњивала. Он им је био путоказ, визија… Љубав према њему је вечна. И ове године смо спремили богат програм, организовали Светосавски шаховски турнир, ликовни конкурс о Светом Сави и на тај начин му се захваљујемо што је просветлио наше животне стазе!

{gallery}2012_01_30{/gallery}