Сребро за Пакић и Узелац на Светском јуниорском првенству

Физички супериорније Италијанке биле су вечерас бољи ривал и заслужено постале светске првакиње победом над репрезентацијом Србије од 3:0 (25:18, 25:20, 25:23). И сребро је велики успех за нашу репрезентацију, то се није догодило још од 2005. године. Лајковац треба да буде поносан што су у овом успеху учествовале наша суграђанка Стефана Пакић, одбојкашица ТЕНТ-а, и Александра Узелац из лајковачког Железничара. Обе су будућност српске одбојке, са само 17 година већ имају сребрне медаље са јуниоркама!
Бронзу је освојила Русија која је у мечу за треће место савладала домаћина Холандију са 3:2. После прилично лако изгубљеног првог сета, наше девојке су пружиле знатно јачи отпор у наредна два, поготово у трећем. Међутим, пред крај сваког сета би Италијанке направиле предност коју би сачувале до краја, једино је тесно било у последњем делу утакмице. Наша репрезентације је једина два пораза на првенству претрпела од Италије.
Најефикасније у екипи Србије биле су Тица са 12 и Коцкаревић са 10 поена.
У најбољем саставу шампионата је и Хена Куртагић, заједно са четири Италијанке, једном Холанђанком и једном Рускињом.
Вицешампионке света се из Холандије враћају сутра у 14.15 сати.
Да још једном подсетимо на имена девојака које су освојиле сребрну медаљу на Светском јуниорском првенству: техничари – Андреа Тишма (Партизан) и Нина Мандовић (ТЕНТ); коректор – Вања Савић (Јединство, СП); либера – Стефана Пакић и Бојана Гочанин (ТЕНТ); блокери – Хена Куртагић и Ана Малешевић (ТЕНТ) и Миња Осмајић (Јединство); примачи – Александра Узелац (Железничар), Бранка Тица и Исидора Коцкаревић (Јединство) и Јована Цветковић (ТЕНТ). Селектор: Владимир Васовић.