Српска лига Запад са 18 клубова, а Колубарско-мачванска зона са 16

Као што је од раније познато, због прекида првенствених фудбалских такмичења у свим ранговима осим Суперлиге, изазваног пандемијом, лајковачки Железничар се као први на табели Колубарско-мачванске зоне у том тренутку пласирао у Српску лигу. Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије одлучио је да Српска лига Запад у предстојећој сезони има 18 клубова, с тим што ће се од наредне вратити на 16, тако да ће пет екипа испасти у зону, односно шест ако првак кроз бараж не избори виши ранг. То значи да Железничар очекује велики изазов ове сезоне, да се треба добро припремити за опстанак у рангу такмичења у којем је нашем најбољем фудбалском клубу реално место.

Секретаријат Фудбалског савеза региона западне Србије, на седници одржаној 10. јула, донео је одлуку о саставу Српске лиге Запад у сезони 2020/21: Слога(Пожега), Будућност Крушик, Јединство (Уб), Слога ЗЗ (Петровац на Млави), Тутин, Сушица (Крагујевац), Трепча (Косовска Митровица), Јошаница (Нови Пазар), Таково (Горњи Милановац), Смедерево 1924, Гружа, Слобода (Ужице), Мачва 1929 (Богатић), Млади Радник 1926 (Пожаревац), Шумадија (Аранћеловац), Бане (Рашка), Будућност (Ариље) и Железничар. Све групе Српске лиге треба да стартују средином следећег месеца, уз евентуално одлагање због епидемиолошке ситуације.

Колубарско-мачванска зона ће и ове сезоне имати 16 клубова, а то су: Рађевац (Крупањ), Слога (Богосавци), Борац (Лешница), Раднички (Ваљево), Дрина (Љубовија), Раднички Стобекс (Клупци), Врело Спорт, Задругар, Рибница, ОФК Дивци, Спартак, Младост (Драчић), Рубрибреза, Младост (Доњи Добрић) и победник баража. У првом кругу баража играће два тима убске општине: Брезовица и Радник, а победник ће се састати са Јединством из Владимираца. Игра се по једна утакмица на неутралном терену. Још увек нису одређени термини баража.

Лајковачка општина опет ће имати два зонаша јер се, као победник Окружне лиге Колубара, у виши ранг пласирала Рубрибреза, што је велики успех за нашу екипу.,