Одбојкашице Жеље на старту Суперлиге гостују Клеку

Одбојкашице лајковачког Железничара у првом колу Суперлиге Банка Поштанска штедионица играју у Зрењанину против Клека вечерас од 20 часова. Већ у петак 18. септембра дочекују великог ривала Уб, победника прошлогодишњег Купа Србије.
Управа Жеље, предвођена председником Живорадом Лазаревићем и новим спортским директором Иваном Лазаревић, која је завршила активну играчку каријеру, има велике такмичарске амбиције и ове и наредних година. Ангажовање најбољих стручњака, довођење најталентованијих младих одбојкашица Србије, спој искусних и младих играчица, успостављање сарадње са клубовима из нижег ранга такмичења – део су дугорочне стратегије Железничара за континуиране успехе клуба.
Тим предводи нови шеф Стручног штаба, искусни репрезентативни тренер Бранко Ковачевић (други тренер сениорске репрезентације), који је у каријери водио Црвену звезду, Олимпијакос и румунске екипе Динамо Букурешт, Таргу Мурес и Метал Галати.
Актуелни тим састављен је од искусних одбојкашица које су и прошле сезоне наступале за Жељу (Рајлић, Гајић, Батинић, Митровић..), од оних које су се вратиле после једне сезоне, попут репрезентативке Маје Савић и Анице Кутлешић, појачања као што је Јована Миросављевић, до скоро узданица Јединства из Старе Пазове (20 година), Рада Перовић (19) из угашене Визуре, либерa Тамарe Марковић (24) из Црвене звезде и примача Вањe Ивановић из Лесковца. Вања Ивановић има само 16 година и кадетска је репрезентативка Србије. Захваљујући сарадњи успостављеној између Железничара и ОК Лесковац, она је од прошле године играч Жеље, али је протеклу сезону одиграла за Лесковац. Ту су и младе, али већ искусне Сара Ранковић и Николина Зарић. У дугој сезони тиму ће свакако значити искуство Марине Вујовић, која се после дуге интернационалне каријере вратила у родни Лајковац.
Према последњим информацијама из клуба Железничар је успео да у своје редове доведе петнаестогодишњу Александру Узелац из Багљаша 023, првака Војвођанске лиге, која игра на месту примача-коректора. У питању је тренутно највећи таленат српске одбојке, о који су се отимали сви суперлигаши. Александра ће, заједно са Вањом Ивановић, ускоро играти на Европском првенству за кадеткиње. Наступала је и за јуниорску репрезентацију, а овог лета била и на припремама сениорске репрезентације Србије, на ширем списку селектора Терзића који чини 40 одбојкашица.
Спортски директор Ивана Лазаревић каже да ОК Железничар расте у сваком погледу, са озбиљним плановима и амбицијама за дужи период. Прави се тим на дуже стазе јер поједине играчице имају уговоре на две до четири године.