Стефана и Александра на Светском јуниорском првенству

Лајковчанка Стефана Пакић, која тренутно наступа за ТЕНТ, и играчица лајковачког Железничара Александра Узелац данас су отпутовале на Светско јуниорско првенство за одбојкашице, које ће се од 9. до 18. јула одржати у Белгији и Холандији. Још једно велико признање за две талентоване спортисткиње, имајући у виду да су још увек у кадетском узрасту.
Надамо се да Стефана и Александра са репрезентацијом Србије настављају летњи поход на трофеје, јер су се пре само четири дана окитиле златном медаљом на Балканском јуниорском првенству. Турнир балканских репрезентација практично је представљао уигравање за Светско првенство, на којем нашу репрезентацију очекују много већи изазови.Селектор Владимир Васовић је на Светско првенство повео исти састав који је освојио Балканијаду, у којем су: техничари – Андреа Тишма (Партизан) и Нина Мандовић (ТЕНТ); коректор – Вања Савић (Јединство, СП); либера – Стефана Пакић и Бојана Гочанин (ТЕНТ); блокери – Хена Куртагић и Ана Малешевић (ТЕНТ) и Миња Осмајић (Јединство); примачи – Александра Узелац (Железничар), Бранка Тица и Исидора Коцкаревић (Јединство) и Јована Цветковић.
Репрезентација Србије је на путу до злата све противнике победила са 3:0, редом: Северну Македонију, Црну Гору, Албанију и Турску. Очекивало се да ће имати захтевнији посао у сусрету са Турском, која је до последњег кола такође имала све победе, али су наше јуниорке показале фантастичну игру у том мечу.
Да подсетимо да Александра Узелац игра на месту примача, а Стефана Пакић као либеро. Обе су имале запажену улогу на првенству. Александра је против Албаније била најефикаснија у нашем тиму са 17 поена, 9 је освојила у мечу са Северном Македонијом, 6 против Турске и 3 у утакмици са Црногоркама. С друге стране, Стефана игра на позицији која је битна за пријем сервиса и одбрану у пољу, у чему је јако успешна.
Бронзу су освојиле Црногорке, са две победе у четири меча.
За најкориснијег играча првенства (МВП) проглашена је Вања Савић из Србије (Јединство, Стара Пазова), а из редова наше репрезентације у најбољем тиму првенства су и блокер Миња Осмајић и примач Јована Цветковић, обе такође из Јединства. Већина јуниорских репрезентативки су из Јединства и ТЕНТ-а, а затим по заступљености следе београдски Партизан и лајковачки Железничар.

Фото: Одбојкашки савез Србије