Студијско путовање пољопривредника

У петак 29. септембра лајковачки пољопривредници, пољопривредни стручњаци и представници руководства општине Лајковац отпутовали су на петодневно студијско путовање у Словенију и Италију. Од 28. септембра до 1. октобра посетиће Шкофју Локу, Кобарид, Бибионе, Трст, Падову и Ветурини. Планиран је обилазак пољопривредне задруге, млекаре, етно музеја, пољопривредних газдинстава која се баве гајењем говеда и прерадом млека, гајењем свиња, гајењем оваца и прерадом овчје коже, обилазак винарије…

На студијско путовање отишло је 26 особа, углавном младих пољопривредника, представници општинског руководства и људи који се у локалној самоуправи задужени управо за послове везане за пољопривреду. Средства су обезбеђена из аграрног општинског буџета, у оквиру подршке за спровођење пољопривредне политике у локалној заједници.

Андрија Живковић, председник општине Лајковац, је овим поводом нагласио да општина Лајковац из године у годину наставља тренд увећања буџета за пољопривреду, а да га посебно радује што ће лајковачки пољопривредници, по први пут након 20 година, имати прилику да размене искуства и да виде како се пољопривредом баве развијене земље ЕУ.