Трибина о новим основама програма у предшколским установама

Данас у 15 часова, у великој сали Општине Лајковац, Предшколска установа „Лептирић“ организује трибину „Отворени разговор о новим основама програма у предшколским установама“. Трибина је намењена представницима државних и приватних предшколских установа из Уба, Коцељеве, Владимираца, Осечине, Мионице, Љига, Лазареваца и ПУ „Лептирић“ као домаћина.

Гост трибине је проф. др Живка Крњаја са Филозофског факултета у Београду која запосленима у предшколским установам треба да отклони многе дилеме с  којима се сусрећу у свакодневном раду,  аодносе се на нови програм. Свакако да ће директори, стручни сарадници, васпитачи и медицинске сестре учествовати у дискусији и разменити искуства између себе.

Програмска реформа предшколског образовања и васпитања у Србији почела је 2019. године, а симболично је названа „Године узлета“. Нове основе програма препознају значај предшколског доба у развијању способности за целоживотно учење, као што су самопоуздање, отвореност, радозналост, истрајност и креативност. Нова програмска концепција предствља савремени приступ учењу и развоју у раном детињству заснива се на вери у капацитете деце да активно учествују у свом учењу и развију, значају игре и заједничког учешћа деце и одраслих.