Туристичка организација

Омладински трг 1
14224 Лајковац
мобтел: 063 106 2717
е-пошта: office@turizamlajkovac.org , lajkovac.turizam@gmail.com
www.turizamlajkovac.org

Директор: Милутин Ранковић, уметник – вајар

Туристичка организација је најмлађа установа Општине Лајковац, практично је заживела фебруара 2011. године. Циљ рада Туристичке организације је очување и промоција богате културно-туристичке ризнице општине Лајковац, док су агенцијски послови у другом плану.

Пруга уског колосека којом је вагоне вукао „ћира“, стара окретница локомотива, ложионица и водоторањ – симболи су по којима се лајковачка варош препознаје већ више од једног века јер је Лајковац и настао као железничко место. Остаци римских насеобина, трагови средњовековне Србије, Првог српског устанка, Првог и Другог светског рата, поготово Колубарске битке, представљају историјско наслеђе колубарског краја. Посетиоцима могу бити интересантне природне лепоте са воденицама на Колубари и питомим селима.

Бројне културно-уметничке и туристичке манифестације употпуњују понуду Лајковца, који негује традицију и обичаје овог краја, али организује и савремене културне и забавне садржаје. У последње време, Турситичка организација Лајковца има све запаженију улогу у организацији ових манифестација, нудећи нове садржаје и облике промоције.

Туристичка организација општине Лајковац представља се на сајмовима туризма, етно манифестацијама, сајмовима традиционалне хране, пића и народне радиности у Београду, Лазаревцу, Ваљеву и другим градовима.