У Културном центру отворена изложба најбољих ученичких ликовних радова

У петак је у галерији Културног центра „Хаџи Рувим“ отворена изложба радова ученика Основне школе „Миле Дубљевић“ из Лајковца „Здравље на уста улази“, који су на регионалном конкурсу за избор најбољих ликовних радова Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ освојили све награде у конкуренцији од петог до осмог разреда. Због неповољне епидемиолошке ситуације и мера које је прописао Кризни штаб, изложба је отворена без присуства публике, али ће радови бити доступни на друштвеним мрежама Културног центра.
У питању су ученички ликовни радови који су недавно освојили све награде од петог до осмог разреда на три конкурса: „Правилна исхрана – Здравље на уста улази“, „Здравље зуба и уста – Здраве навике за здраве зубе“ и „Дојење као оптимална исхрана за новорођенче-одојче – Подржи дојење за здравију планету“. Изложба у Културном центру представља додатно признање наставнику ликовне културе Милоју Митровићу и његовим ученицима, који годинама освајају награде на различитим ликовним конкурсима.
У оквиру изложбе У Културном центру прва награда припала је Нини Јуришић (VIII-3), друго место поделили су Андреа Јаковљевић (V-1) и Вања Ивковић (VIII-2), а треће Михаило Арсић (VIII-3 и Маја Ђокић (V-1). Ученици ће пригодне награде појединачно преузети у просторијама Културног центра.
Најбоље радове изабраo je жири у саставу: историчар уметности Александра Танић, академски сликар и наставник ликовне културе Милоје Митровић и саветник председника општине Лајковац Живорад Бојичић.
Ученици лајковачке основне школе, уз велику посвећеност и залагање свог наставника, академског сликара Милоја Митровића, већ годинама показују најбоље резултате на различитим видовима такмичења широм земље. Овога пута показали су изузетан дар да кроз сопствене цртеже, свима разумљивим и маштовитим визуелним језиком, укажу на одговорност према сопственом здрављу и сликовито прикажу на који начин индивидуална одговорност може утицати на колективну свест о важности очувања здравља.