У среду акција добровољног давалаштва крви

У среду 23. септембра Црвени Крст Лајковац и Институт за трансфузију крви Србије организују редовну месечну акцију добровољног давалаштва крви. Акција ће бити реализована код Поште у Лајковцу, у времену од 9 до 15 часова. Ово је прилика за и за младе да постану добровољни даваоци крви и учесници најхуманијих акција, којима се спашавају људски животи.
Ово је трећа септембарска акција довбровољног давања крви у организацији Црвеног крста Лајковац: прве две су организоване 1. и 14. септембра на Тамнави – Западно поље, при чему је у првој акцији крв дало 45, а у другој 24 рудара. Сутра следи прва редовна месечна акција у Лајковцу, након завршетка овогодишње Летње кампање, у којој су Лајковчани традиционално били на висини задатка.
Летња кампања, чији је циљ био прикупљање довољних количина крви током увек критичних летњих месеци, успешно је завршена и циљ кампање је испуњен у смислу да су испраћене текуће потребе. По завршетку кампање сада се наставља се са редовним месечним и другим акцијама давања крви широм Србије, а како сазнајемо, довољних залиха тренутно нема и крв је сада преко потребна.