Убедљива победа италијанског тима у Лајковцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца поражене су у првом мечу осмине финала Купа ЦЕВ 2024. Италијански Кјери је вечерас у Хали спортова у Лајковцу, пред око 500 гледалаца,  победио Железничар са 3:0, по сетовима 25:11, 25:12 и 25:13. Реванш ће бити одигран у четвртак  7. децембра од 20 часова, у дворани „Ђани Асти“ у Торину.

Кјери, прошлогодишњи освајач Челенџ купа и један од најјачих тимова у Купу ЦЕВ, оправдао је вечерас улогу великог фаворита и показао да је прејак за Жељу. Довољно говори чињеница да је меч завршен за 60 минута и да домаће одбојкашице нису прешле 13 поена у једном сету. Одбојкашице Железничара нису имале шта да изгубе нити су се унапред предале – трудиле су се да играју слободно, тако да су у појединим тренуцима меча показале велики потенцијал.

Код гошћи Гробелна је освојила 14 поена, Ришел 11, а Оморуји и Коне по 10. За Железничар поене су освојили: Филиповић 7, Терел 5, Зеленовић и Филиповић по 4, Марковић 3, Костадиновић 2 и Жакић 1.

На позицији средњег блокера дебитовала је Божица Марковић, а Љубица Милојевић вечерас није била у саставу, као ни већ дуже време одсутне Вања Ивановић и Милена Копривица.