Убедљива победа одбојкашица

Одличан премијерни наступ у новој сезони пред својим навијачима одбојкашица Железничара, актуелног шампиона и освајача Купа Србије! У другом колу Суперлиге Србије убедљиво су савладале суботички Спартак са 3:0 (25:16, 25:22, 25:14). Најефикасније су биле Нада Митровић са 12, Николина Лукић са 11 и Александра Гајић са 10 поена. Новајлије у тиму Жеље дале су такође важан допринос победи: Катарина Чанак са 7 и Александра Гаћеша са 6, капитен Ивана Лазаревић забележила је 4, Милана Рајлић 2, а Милица Тошић 1 поен. Састав комбинован од старих и нових одбојкашица, предвођен шефом стручног штаба Мирјаном Мусулин, показао је да се на њега може веома озбиљно рачунати и у новој сезони.

Комшије из Уба пружиле су велики отпор Црвеној звезди у Београду, која их је сломила тек у тајбреку. ТЕНТ је победио новајлију Београд са 3:0, Клек истим резултатом добио Визуру, а Јединство из Старе Пазове у гостима савладало Београд са 3:2. За сада по две победе имају Јединство и ТЕНТ, а по једну Железничар, Црвена звезда, Визура, Уб, Клек и Спартак.

У следећем колу, у суботу 19. октобра од 18 часова, игра се комшијски дерби између Уба и Железничара, уз пренос на другом програму РТС-а. Пре тога, у четвртак од 17.30, државна телевизија преноси утакмицу Суперкупа Србије између Црвене звезде и Железничара. То је једини трофеј који недостаје нашим одбојкашицама. Суперкуп играју шампион државе и победник Купа, али с обзиром да је Железничар освојио оба трофеја онда пропозиције налажу да меч игра са финалистом Купа Србије, а то је Црвена звезда.