Ученица Анђела Милосављевић из Јабучја прва у републици у певању народне песме

На управо одржаном 6. Републичком такмичењу у певању традиционaлне песме, Анђела Милосављевић ученица VIII/2 ОШ “Димитрије Туцовић” у Јабучју, освојила је прво место.
Анђела је наступила у жанру српска народна песма, народна песма и народна песма националних мањина, са композицијом “Маријо, кћери мори”, под менторством своје предметне наставнице Славојке Туфегџић.Иначе, Анђела је била победник овог такмичења и 2019. године, када је освојила прво место на четвртом по реду Републичком такмичењу у певању традиционалних песама основних, средњих школа и гимназија, одржаном у Београду. Изузетно талентована и музички надарена Анђела је и тада у изузетно јакој конкуренцији у својој категорији основаца имала 95 поена на такмичењу, а ове године чак 98 поена, од сто максималних.
Ово већ традиционално такмичење посвећено је професорки Оливери Ђурић, а придружено је 26. такмичењу камерне музике, инструменталиста и певача и налази се у календару такмичења Министарства просвете. Организатор такмичења је Удружење музичких и балетских педагога Србије. Такмичење је организовано под покровитељством Министарства просвете, сврстано је у ранг са осталим предметима и резултати ће се бодовати приликом уписа у средње школе.
“Анђелино је било да отпева најбоље што може, а школа је урадила све да снимак буде технички добар и да онлајн представљање наше ученице буде на високом нивоу,” каже директор школе Горан Милинчић.
Дипломе победника такмичења биће достављене школама, по потписивању у Министарству просвете.
Изузетно музички надарена ученица осмог разреда ОШ “Димитрије Туцовић” у Јабучју, уједно ученица ваљевске МШ “Живорад Грбић” и чланица Мешовитог хора Културног центра “Хаџи Рувим” Лајковац, Анђела Милосављевић, положила је недавно са десетком пријемни испит за престижну приватну Средњу школу Артимедиа у Београду, сада остаје само да се заокружи финансијска конструкција за њену школарину.