Ученици из Пепељевца награђени на Радионици баснописаца и на Витезовом пролећу

На 13. конкурсу Радионице басописаца и ове године је учествао велики број ученика трећег и четвртог разреда основних школа у Србији, а од ове године и из других земаља у којима ђаци говоре или уче српски језик. Пристигло је више од шест стотина радова у којима су наши најбољи ђаци приказали један хуманији свет кроз међусобне односе животиња и људи, разумевање природе и њених законитости. Жири у саставу: Слободан Станишић, председник и чланови Марија Бишоф, Љубица Бељански, Сузана Поњавић и Предраг Тодоровић имао је тежак задатак да од великог броја изузетних радова одабере најбоље.Ове године, титулу најбољих баснописаца понели су и ученици ОШ,,Миле Дубљевић” Лајковац , Издвојено одељење Пепељевац. Освојили су две прве награде:
– Прва награда за најбољу књигу-басну, на тему ,,Градски и сеоски зец”, аутори:Вукашин Арсенијевић, Јован Живојиновић и Сара Радовановић, Ирина Којић, Јована Мијаиловић и Марија Мацура, III-5 и IV-5;
– Прву награду за нову литерарну форму басне, на тему ,,Ној и паунице”, Андреј Вукашиновић, Лазар Перић и Урош Савковић, IV-5.
Награђени ученици су са својим менторима награде преузели у Београду, а одлазак им је омогућио председник општине Лајковац Андрија Живковић. Ментори су биле учитељице Гордана Стаојевић и Катарина Марковић.
Треба поменути и награђене учеснике конкурса „Витезово пролеће 2021“. Витезов велики наградни конкурс и ове школске године награђује своје читаоце, мотивише и подржава дечје стваралаштво. О учешћу ученика из Пепељевца на Витезовом пролећу учитељица Катарина каже:
“Прошле године ученици наше школе су учествовали, али због епидемилошке ситуације конкурс није реализован до краја. Ученици су за учешће на конкурсу уз три купона слали по три ликовна рада. на сваком раду је написано име и презиме аутора, разред, одељење и име ментора. Ученици ОШ,,Миле Дубљевић” Лајковац су ове године били награђени. Када је у питању ИО Пепељевац диплому и књигу су добили: Андреј Брдарић и Ђурђа Брдарић, први разред, ментор Катарина Марковић, као и Јана Мацура и Лена Савковић, други разред, ментор Гордана Станојевић. Ученици су добили по диплому и књигу. Одељењска заједница другог разреда је похваљена дипломом. Доста наших радова је објављено у најновијем броју часописа ,,Витез”, Иначе, учествовали су сви наши ученици од првог до трећег разреда са ликовним радовима, а претходне годиен са ликовним и литерарним радовима, по три рада .Свака нова награда је мотив за учешће и у наредним конкурсима”, додаје поносно учитељица.