Успех Литерарне секције ОШ „Миле Дубљевић”

Чланови Литерарне секције „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић”, коју води професорка Лидија Марић-Јовановић, остварили су запажен успех на шестом регионалном Светосавском литерарно-ликовном наградном конкурсу који је организовала Средња школа „Мионица”.

Награђени су ученици седмог разреда: Нина Јуришић – другом наградом и похвалом за прозни рад „Моје молбено и молитвено обраћање Светом Сави”, Младен Ђуричић – трећом наградом и похвалом за прозни рад „Моје молбено и молитвено обраћање Светом Сави”, Милица Марковић – похвалом за песму „Молитва Светом Сави”, Срђан Остојић – похвалом за песму „Свети Сава на путу љубави, измирења и праштања”, Тијана Видаковић – похвалом за песму „Светосавље – најдрагоценије наслеђе нашег оца Саве”. Поред награђених ученика, похваљени су и литерарни радови Магдалене Павловић и Димитрија Радотића, такође ученика седмог разреда.

Дипломе, књиге и ваучере награђеним ученицима предала је начелница Школске управе Ваљево Зорица Јоцић. Свечаном програму прославе школске славе у ОШ „Милан Ракић” у Мионици присуствовало је петоро награђених ученика са својом професорком српског језика и књижевности Лидијом Марић Јовановић. У оквиру Светосавског програма додељене су награде ученицима основних и средњих школа Колубарског округа, који су учествовали на наградном литерарно–ликовном конкурсу-