Успех „Разиграног пера” на међународном књижевном конкурсу

Чланови Литерарне секције „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” остварили су запажен успех на VII међународном књижевном конкурсу „Краљевство бијелих рада”, у организацији Међународног удружења књижевних и ликовних стваралаца „Стихом говорим” из Бијелог Поља и под покровитељством Министарства културе Црне Горе.
На конкурс је пристигло 700 радова ученика из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Немачке. Међународни стручни жири у ужи избор издвојио је 279 радова од којих је награђено и похваљено 25, међу којима су се нашли и поетски радови чланова Литерарне секције „Разиграно перо”, коју воде наставнице српског језика Соња Миловановић и Лидија Марић Јовановић.
Другу награду освојила је Марија Јеремић, ученица седмог разреда, за песму „Велики снови у малим ципелама”, а трећу награду Анита Проданић, ученица шестог разреда, за песму „Слобода”. Похваљена је песма „Несташна зима” Луке Радовановића, ученика седмог разреда, а у зборник радова фестивала, поред три награђене песме, уврштена је и песма „Кутија успомена” Нине Јуришић, ученице осмог разреда.