Успешан наступ Милутина Ранковића у Паризу

Милутину Ранковићу, уметнику из Лајковца, указана је част да буде водитељ програма и беседничар на Светосавској академији и јубиларном 15. Светосавском балу у Паризу. Академија је одржана у предвечерје празника у Амбасади Србије у Паризу, а бал 27. јануара, на броду Паташ који је пловио Сеном. Милутин је више пута био учесник светосавских свечаности у Паризу, а новина је да је био водитељ програма и беседничар у Амбасади Србије у Паризу. Ранковић је у Париз отпутовао на позив Одбора за културу Савеза Срба Француске, Мондо култа и Сингиарта са Петром Гојковићем на челу.
Учесници програма Светосавске академије у Паризу били су Школски центар при цркви Свети Сава у Паризу, Школски центар „Јелена Анжујска“, четири одељења допунске школе при Амбасади Србије, које је Милутин Ранковић кроз беседу уводио у програм. Потом су наступили и пијаниста Лука Јовановић, Неша Галија, Слободан Тркуља и Весна Димић. Присутнима се обратила и амбасадорка Србије у Паризу Наташа Марић, председник Савеза Срба Француске Ђуро Ћетковић и оснивач ове манифестације и „Мондо култа“ професор Петар Гојковић.
На Светосавском балу је приређен богат уметнички програм, који је такође водио Милутин Ранковић. Поред поменутих гостију из Србије, наступио је интернационални ансамбл Петра Гојковића, а присуствовали су свештеници Српске цркве, али и Бискупије Сен Денија, градоначелници Бондија, Бобинија и Пјерфита, представници Републике Монмартр и други.
Са Светосавских свечаности у Паризу емитовано је више прилога на српским националним телевизијама, поготово на РТС-у, на којима смо нашег суграђанина Милутина Ранковића често видели у кадру.