Успешан старт комуналног у функцији зимске службе

Успешан старт комуналног у функцији зимске службе
Јавно предузеће “Градска чистоћа”, коме је ове сезоне у лајковачкој општини поверен посао зимске службе, са првим озбиљнијим снежним падавинама, стартовало је ефикасније него икада и унело један нови, савременији приступ прилагођен урабаним потребама!
Потпуна новина овога пута је самоходна чистилица на моторни погон, која је готово непрекидно у функцији чишћења градског платоа, шеталишне зоне и најфреквентнијих улица. Осим што ова чистилица замењује велики број физичких радника на овом послу, који за то време могу бити ангажовани на чишћењу снега на другим локацијама, велике површине се чисте ефектно за неупоредиво краће време и поменуте просторе превентивно чине безбеднијим за кретање грађана у зимским условима.
Новина ове зимске сезоне је обавеза одржавања линија у оквиру Концесије за организовани аутобуски превоз на подручју лајковачке општине.
Посао зимске службе лајковачко комунално предузеће обавља са свом својом расположивом механизацијом и људством. Екипе зимске службе су на терен изашле у раним јутарњим сатима и непрекидно су ангажоване.Снежана Тороман, шеф зимске службе је за портал ЛАЈКОВАЦ НА ДЛАНУ рекла, да су већ очишћени сви правци првог реда, улице Цвијићева, Вука Караџића, СВ. Саве, Извиђачка, Јелића брдо све до Рукладе. Подвукла је, да су очишћени сви правци до најважнијих установа (Дома здравља, вртића, Спортске хале, школа иако је време распуста….) . Посебна пажња посвећена је прилазу и простору око Спортске хале, због актуелних тренинга и утакмица одбојкашица, али и свих других клубова и грађана рекреативаца који користе овај спортски објекат, као и посетилаца спортских манифестација.Служба на терену чисти све правце по налогу Надзорног органа, свугде где се укаже потреба и по пријави и захтеву грађана. Чисте се интензивно сви путеви првог и другог реда и улице.Механизације комуналног има довољно: два скипа, мини гехл, трактори, камиони..На залихама има 250 кубика ризле, 25 тона индустријске соли, хиљаду килограма калцијум хлорида, а на сталном располагању је и хиљаду литара нафте неопходне за рад механизације ангажоване у зимској служби.Зимска служба је и ове сезоне лоцирана у згради некадашње “Победе”, коју користи ЈП “Градска чистоћа. Дежурна служба биће на располагању грађанима током целе зимске сезоне.
Контакт телефони Зимске службе, који су на располагању грађанима 24 сата дневно су: 3433 – 578 и 969/ 884 – 0001.