Успешан викенд лајковачких клубова у Колубарско-мачванској зони

Веома важне победе у 20. колу Колубарско-мачванске зоне на својим стадионима остварили су лајковачки зонаши који се боре за опстанак: Железничар је победио Младост из Прњавора са 4:0, а Стрмову Јединство из Владимираца са 3:1. Задругар је у Мионици са Рибницом одиграо 1:1.

Жеља је повео против екипе из Прњавора са 1:0 већ у 20. минуту аутоголом Лазића, али до краја полувремена није успео да повећа предност. Међутим, са два гола у 51. и 56 минуту, стрелци су били Костадиноски и Торбица, обезбедио је три бода из овог дуела. Тачку на још једну убедљиву победу дизелке ставио је Костадиноски својим другим поготком у 84. минуту.

Заругар је и даље без пораза овог пролећа, а реми у Мионици је четврти заредом. Домаћин је повео у 73. минуту голом Петра Станојевића, који је пет минута пре тога ушао у игру. У 85. минуту изједначио је најбољи стрелац Задругара Владимир Јеринић, за којег се испоставило да се ипак није озбиљније повредио у претходном колу.

Још једна победа Стрмова, које игра сјајно и ефикасно овог пролећа. Нова жртва било је Јединство из Владимираца, један од супарника у борби за опстанак. Домаћин је повео голом Марка Поповића у 44. минуту, који је од 17. минута заменио повређеног капитена Драгишу Савковића. На 2:0 повисио је Дуњић у 75. минуту, да би Николић повисио резултат у 80. минуту. Пораз гостију ублажио је у 87. минуту Миловановић.

На табели Задругар је седми са 25 бодова, Стрмово 1968 је десето са 20 бодова, колико има и Цер, следи Железничар са 18, а сада је последњи Борац из Лешнице са 17 бодова, који је у овом колу одиграо нерешено код куће против Дрине.

Нажалост, Железничар је слободан у следећем колу. Стрмово гостује у Љубовији, а Задругар дочекује Врело.