Успеси ученика ОШ „Миле Дубљевић“ на такмичењима

Ученици основних школа „Миле Дубљевић“ из Лајковца и „Димитрије Туцовић“ настављају са успесима на такмичењима. На републичком такмичењу из физике у Кладову ученик шестог разреда Матија Ивковић, под менторством наставнице Гроздане Ковачевић, са 90 бодова освојио је друго место. Матија Ивковић се под менторством наставника Животе Ђорђевића пласирао и на републичко такмичење из математике, које ће бити 11. маја у Новој Вароши. Такође, поред ученице седмог разреда Ане Миливојевић која се пласирала на републичко такмичење из српског језика, пласман на републичко такмичење из Књижевне олимпијаде у Сремским Карловцима остварила је ученица осмог разреда Дејана Бојовић, под менторством наставнице Зоране Марковић.
На окружном такмичењу из историје Маша Јокић, ученица петог разреда, освојила је прво место. Њен предметни наставник је Рајко Сарић. Ученик шестог разреда Филип Грујичић, под менторством наставнице Станице Милошевић, дели прво место са још два вршњака. За ученике 5.и 6. разреда окружно такмичење је највиши ниво такмичења када је историја у питању. Марија Јеремић (пети разред) и Анђела Брдарић (трећи разред, Пепељевац) освојиле су четврто место на литерарном конкурсу у Бањалуци и ушле у финале. Четврте су од укупно седамдесет финалиста 13. Фестивала дечије поезије “Дечије царство 2019”. Укупно је учествовало 4. 500 младих песника са преко 6.500 песама. Финале фестивала је 18. и 19. априла у Бањалуци.
Испостава ваљевске филијале Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Лајковцу, остала је на истој адреси, потврдио је за портал ЛАЈКОВАЦ НА ДЛАНУ директор ваљевске филијале ПИО фонда Љубиша Дамњановић.
Након пресељења Испоставе Републичког фонда за здравствено осигурање у просторије Дома здравља Лајковац, пошто су “пензионо” и “социјално” функционисали у заједничком простору на истој адреси, многи грађани су схватили да су се обе службе преселиле, па су одлазили до Дома здравља.
Директор Дамњановић је најавио да ће простор Испоставе ПИО Фонда у Лајковцу, након дефинитивног исељења Испоставе Републичког фонда за здравствено осигурање, врло брзо бити уређен и прилагођен потребама корисника и наговестио интензивирање бројних активности на овом подручју, од користи пензионерима.