Усвојена одлука о привременом финансирању општине Лајковац за 2024 годину

Претпоследњег радног дана старе године, одржана је седма по реду седница Привременог органа општине Лајковац. Дневни ред седнице садржао је 41 тачку, од којих је назначајнија била Одлука о привременом финансирању општине Лајковац за 2024. годину.
У изјави за медије непосредно по завршетку седнице заменик председника Привременог органа општине Лајковац, Обрад Милутиновић као најважније одлуке завршног овогодишњег заседања је издвојио:
“Поред осталих, најзначајнија тачка била је Одлука о буџету за 2024.годину, која је заснована на финансирању 25% од укупног буџета и тај износ је предвиђен за први квартал, односно за прва три месеца године и износи 328.516,000 динара. Оно што се очекује у наредном периоду јесте да конститутивна седница Скупштине општине Лајковац буде одржана најраније осмог, а најкасније 26. јануара. Одлука о буџету коју је усвојио Привремени орган општине Лајковац ступа на снагу већ од 1. јануара и њега чине сви они трошкови који не ометају функционисање корисника буџета општине.”
Међу битним тачкама био је и Предлог програма о уређењу грађевинског земљишта за 2024. годину као и многе друге неопходне пратеће одлуке које ће обезбедити функционисање локалне самоуправе и предузећа и установа чији је оснивач општина Лајковац у наредној буџетској години, посебно у првом кварталу.
На седници је усвојено и седам верификационих тачака, одлуке везане за избегла и расељена лица, а неколико тачака односило на надокнаду штете услед уједа паса.