Видовдански пријем за најбоље ученике

Традиционално је у Градској кући на Видовдан уприличен пријем за ђаке генерације и носиоце Вукових диплома. Директоре школа и најбоље лајковачке ученике примили су и наградили председник општине Андрија Живковић и заменик председника Обрад Милутиновић.
Награђена су два ђака генерације и два вуковца из основних школа и једна ученица за успех на републичком такмичењу, што је мање него претходних година. Први пут од 1994. године Средња школа „17. септембар“ није имала вуковца и није прогласила ђака генерације.
Ђак генерације ОШ „Миле Дубљевић“ из Лајковца је Матија Ивковић, одличан математичар. Други носилац Вукове дипломе из ове централне школе је Тијана Пантелић, ученица издвојеног одељења у Бајевцу. Награђени вуковац и ђак генерације ОШ „Димитрије Туцовић“ из Јабучја је Тамара Бајић, а други Наталија Јеленић. За прво место на републичком такмичењу у изворном певању награђена је Анђела Милосављевић из Јабучја.
Ђаци генерације добили су по лаптоп и књиге, а вуковци таблет и књиге.
Председник Живковић је награђеним ученицима поручио да наставе путем успеха и образовања, али да не забораве свој Лајковац, да се врате као успешни људи и да га унапреде.Нагласио је да ће њихови професори и наставници бити поносни да сутра буду део тима који ће развијати Лајковац.