Висок пораз Железничара, нова победа Рубрибрезе

У прилично нервозној утакмици, чему је са неколико одлука на почетку меча доста допринео судија Вуковић, Железничар је на свом стадиону претрпео неочекивано висок пораз од Слоге из Петровца на Млави – 0:4. Гости су повели голом Рељића из близине у 21. минуту, док је Ђукић у 33. минуту пропустио лепу прилику за изједначење. На несрећу „дизелке“, гости су повећали вођство већ на почетку другог дела игре. Ђокић је у том 50. минуту одлично извео слободан ударац са 20 метара, да би из контре у 64. минуту повећао предност Слоге на 3:0. Тачку на утакмицу коју ће тим Железничара покушати што пре да заборави ставио је Дакић у 84. минуту голом искоса.
Овим поразом Жеља је пао на табели Српске лиге Запад чак за шест места па је тренутно једанаести са 7 бодова (две победе, нерешено и два пораза). Вођство је преузела пожешка Слога која после петог кола једина има четири победе. У врху су и даље екипе које бележе добре резултате, а то су ваљевска Будућност Крушик и крагујевачка Сушића. Већ у среду наш српсколигаш гостује комшијама из Ваљева, што је увек дерби без обзира на положај екипа на табели, а наш тим често добро пролази у тим сусретима. Утакмица у Ваљеву почиње у 16 часова.
Нова узастопна победа Рубрибрезе, новајлије у Колубарско-мачванској зони. На гостовању у Доњем Добрићу савладали су Младост чак са 5:2. Без обзира што се ради о тиму који у пет кола није освојио бод, свака победа је значајна.
Задругар је на свом терену играо без голова са љишким Спартаком, који је тако освојио први бод у првенству. Меч је био борбен, али са мало прилика за гол, с тим што су играчи Задругара у 76. минуту од судије тражили пенал због играња руком у шеснаестерцу Спартака.
Рубрибреза и Задругар имају по седам бодова и деле десету позицију од 16 клубова. У шестом колу Рубрибреза дочекује Младост из Драчића, док Задругар гостује истоименом зонашу из Прњавора.