Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Основна школа "Миле Дубљевић"

Opština Lajkovac


Почетна

Основна школа "Миле Дубљевић"

Светог Саве 3
14224 Лајковац
тел. 014/ 3431-300
факс 014/ 3431-336
е-пошта: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
web: www.oslajkovac.edu.rs

Директор: Невенка Јевтић, професор географије

Прво спомињање организованог образовања на простору општине Лајковац везује се за 1796. годину и школу у манастиру Боговађа, за време архимандрита Хаџи Рувима (Рафаила Нешковића), свестраног уметника – дуборесца и сликара. Основна школа у Лајковцу почела је рад 1936/37. године. Школске 1952. године постала је осморазредна основна школа, а у нову зграду уселила се у септембру 1962. године. Носи име по учитељу Милораду Милу Дубљевићу, који је службовао у Јабучју, Лајковцу и Селу Лајковцу, а као борац и командир чете Тамнавског батаљона Ваљевског НОП одреда стрељан је у логору на Бањици 1942. године.

Основна школа ’’Миле Дубљевић’’ у свом саставу има централну школу у Лајковцу и десет издвојених одељења: осмогодишња у Боговађи и Бајевцу и четворогодишња у Ћелијама, Непричави, Марковој Цркви, Пепељевцу, Доњем Лајковцу, Ратковцу и Врачевићу.

У школској 2012/13. школу похађа укупно 939 ученика. Матичну школу у Лајковцу тренутно похађа 629 ученика у 26 одељења. Школа укупно има 111. радника, од тога 75 наставних, 9 ненаставних и 27 који припадају техничком особљу.

Школа има 2194 м2 корисног простора. Радни простор у школској 2012/2013. год биће проширен за две учионице, свечану салу капацитета 90 места и седам канцеларија. У близини школе се гради и спортска хала, у којој је планиран посебан улаз и фискултурна сала за потребе основне школе.

Почетком школске 2011/12. године у централној школи је инсталиран мултимедијални кабинет средствима пројекта ''ДИЛС – Пружање унапређених услуга на локалном нивоу''. У оквиру пројекта ''ДИЛС-Образовна инклузија Рома'' на нивоу општине су планиране активности у циљу обезбеђивања уџбеника и прибора за децу ромске националности, финансирање екскурзија, едукативне радионице за децу и родитеље, стручно усавршавање за наставнике, набавка савремених наставних средстава. У овој школској години се завршава трећа фаза овог пројекта.

Кроз пројекат ''Дигитална школа'', Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација опремило је Дигитални кабинет са 25 радних јединица у матичној школи и по 5 радних јединица у издвојеним одељењима Боговађа и Бајевац. Остала издвојена одељења су том приликом опремљена са по једним лаптоп рачунаром и пројектором.

Посебан значај посвећен је стручном усавршавању наставника. Ученицима су доступни изборни предмети, бројне секције, рекреативна настава и екскурзије. У сарадњи са Саветом за борбу против наркоманије одржавају се педагошко-психолошке радионице из области превенције зависности и малолетничке деликвенције.

Годишњи план рада за школску 2012/13.
Извештај о раду у 2011/12.
Школски одбор.
Законски прописи у области основног образовања и васпитања.1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED