Poštovani, sajt Opštine Lajkovac se nalazi na adresi www.lajkovac.org.rs. Sajt koji ste upravo posetili je arhiviran i neće se ažurirati.Za najnovije informacije iz Opštine posetite wwww.lajkovac.org.rs. Za 20 sekundi sajt će Vas prebaciti na novu verziju. Hvala Председник Живковић о актуелним радовима

Opština Lajkovac


Почетна » Вести » Председник Живковић о актуелним радовима

Председник Живковић о актуелним радовима

По завршетку 53. седнице Општинског већа Лајковац председник Андрија Живковић говорио је о актуелним инфраструктурним радовима, с обзиром на то да су захваљујући благој зими настављене инвестиције започете у 2017. години, као и о планираним радовима.
-Приводимо крају асфалтирање локалног пута у Ратковцу, познатијег као пут за Бркиће. Пре неколико дана почели су радови на повезивању Оштриковца са Ратковцем, за шта је Општина издвојила 12 милиона динара. Надам се да ће у касним пролећним месецима мештани Словца и Ратковца осетити корист тог посла и добити пијаћу воду са Оштриковца, односно из акумулације Стубо-Ровни. У овој години одвојили смо 20 милиона динара за наставак тог посла и проширење мреже на села која се наслањају на Ратковац, Придворицу и Стрмово, што ће се радити по фазама. Одвојена су и средства за пројектовање цевовода од Оштриковца ка Непричави, надам се да ће у договору са Општином Уб и Канцеларијом за јавна улагања тај пројекат бити завршен у току 2018. године.  А све буде ишло по плану, у 2019. Лајковац ће имати и други извор снабдевања пијаћом водом, која ће бити квалитетнија и јефтинија од садашњег.
У јануару су расписане бројне јавне набавке које се углавном односе на пројектовање локалних некатегорисаних путева, за шта је издвојено 30 милиона динара и биће урађено 10 километара путева. Оглашене су и јавне набавке за пројектовање Градске пијаце, парка и хале за физичко у ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју. Ових дана започета је друга фаза изградње објекта Предшколске установе „Лептирић“:
-Општина Лајковац и Министарство привреде издвојили су по 18 милиона динара. У току је изградња котларнице и ограде око нове зграде, после чега следи партерно уређење. Очекујемо да почетком лета све буде завршено, како би на јесен лајковачки малишани и запослени у установи добили 400 квадрата новог простора. У 2018. планирали смо велика улагања у образовне установе. Осим Предшколске установе, крећемо у потпуну обнову и реконструкцију Средње школе „17. септембар“ и основне школе у Бајевцу.
Живковић је изјавио и да су при крају радови на затвореном базену, објекат ће бити завршен до маја-јуна, после чега следи изградња трафо-станице и котларнице како би до краја године пливачки базен званично био отворен.
1

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED